nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby romi65 » Tue Sep 06, 2011 5:27 pm

salut! Va rog, ma poate ajuta cineva? Acum o luna mi-am pus GPL pe POLO 6N motor 1,3 merge excelent,consum bun pentru buzunar,problema este ca pe benzina nu mai tine relantiul,trebuie sa o accelerez continu 5 minute apoi merge dar mult mai slab decit inainte de ai pune gpl.Cind nu mai am gaz in butelie porneste si sta la relanti foarte bine pe benzina,cum alimentez cu gpl din nou probleme cu relantiul pe benzina.Poate a mai patit cineva,va rog sa-mi spuneti. Multumesc.
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby Allex » Wed Sep 07, 2011 6:13 am

Din cate stiu, nu avem si alti membri cu GPL pe Polo(sau nu s-au anuntat) a.i. nu cred ca putem sa-ti oferim sfaturi pertinente. Eu ti-as recomanda o vizita la cei care ti-au montat instalatia pentru o reglare a instalatiei sau o diagnoza completa (presupun ca un senzor e temporar dat peste cap de trecerea de la gpl la benzina).
Image
Passat B5 2000 / 1.6 ARM 74kW
User avatar
Allex
5th gear
5th gear
 
Posts: 1520
Joined: Thu Nov 12, 2009 5:27 pm
Location: Bucuresti Sector 6

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby romi65 » Wed Sep 07, 2011 12:44 pm

Multumesc !,am fost la cei care mi-au montat instalatia si imi trebuia un modul care pacaleste computerul, momentan nu au pe stoc,in urmatoarele zile il vor monta.Sper sa fie asa.
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby sebi_bc » Sat Oct 01, 2011 4:38 pm

nu am mai intrat de ceva vreme pe forum dar poloul meu classic a primit instalatie GPL pe un motor de 1,6 alm de vreo 5000 km fara pb deocamdata si referitor la ce spui, cu pb la benzina , sper sa rezolvi cu acel modul ,nu stiu daca are legatura cu gpl la mine ,dar am patit ca la pornire sa stea masina la 500 de ture si numai dupa o accelerare sa stea la relanti normal (am facut o diagnoza si mi-a dat eroare la clapeta de acceleratie, am curata-o,dar parca tot tinde cateodata lapornire sa faca la fel) sa fie inceputul sfarsitului clapetei? meseriasul a spus ca a incercat sa o recalibreze dar nu prea a putut
polo classic 1,6L 75 cp ALM 2001
sebi_bc
Relanti
Relanti
 
Posts: 13
Joined: Thu Jan 14, 2010 7:17 am
Location: cluj-napoca

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby sebi_bc » Tue Oct 04, 2011 8:21 am

revin pe acest topic cu completarea ca se pare ca am dat de problema cu scaderea turatiei ,cauza fiind senzorul de temperatura a apei care era blocat pe pozitia deschis ,GPL nu a avut nimic in cauza ,si nici clapeta de acceleratie (a dat ceva eroare la clapeta de acceleratie, dar sa sters )deci no problem :dance:
polo classic 1,6L 75 cp ALM 2001
sebi_bc
Relanti
Relanti
 
Posts: 13
Joined: Thu Jan 14, 2010 7:17 am
Location: cluj-napoca

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby COSMIN27 » Wed Oct 05, 2011 8:40 pm

da,ar fi o solutie pt romi65 sa vada daca e de vina senzorul de la lichidul de racire daca motorul sta la relanti subturat.sa scoata mufa de la senzor in timp ce motorul sta la relanti iar daca tuatia ramane aceeasi inseamna ca senzorul este bulit,daca motorul se opreste sau da sa se inece atunci senzorul este ok,bafta!
VW POLO 6N, 1.3, ADX, 40 KW , 55CP , 1995 , 5 DOORS
PH-29-AZA
0722.136.759.
YM:azanfireicosmin_21
A face sex la 90 de ani este ca si cum ai incerca sa joci biliard cu o funie.
COSMIN27
2nd gear
2nd gear
 
Posts: 204
Joined: Mon Nov 23, 2009 2:07 pm
Location: BREAZA

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby romi65 » Sat Oct 08, 2011 5:47 pm

COSMIN27 wrote:da,ar fi o solutie pt romi65 sa vada daca e de vina senzorul de la lichidul de racire daca motorul sta la relanti subturat.sa scoata mufa de la senzor in timp ce motorul sta la relanti iar daca tuatia ramane aceeasi inseamna ca senzorul este bulit,daca motorul se opreste sau da sa se inece atunci senzorul este ok,bafta!


multumesc cosmin27, motorul la relanti sta la 900,ar fi minunat daca mi-ai explica unde e mufa de la lichidul de racire,in schimb pina la procurarea modulului scot borna ptr.5minute si dupa care merge perfect,multumesc mult
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby COSMIN27 » Sat Oct 08, 2011 9:20 pm

mufa de la licidul de racire...vine undeva sub delcou,un pic mai in fata parca,pozitionat la fel ca joja,in linie cu motorul cum este el asezat transversal,mufa este patrata,cu patru pini daca o sa o desfaci,dar ai sa observi ca intra intr-un senzor de forma rotunda ce are pe el un inel de culoare galbena sau poate albastra daca se vede culoarea din cauza la jeg,ulei etc,care e prins cu o clema metalica de culoare verde iar langa el,in stanga sau in dreapta nu stiu exact acum o sa gasesti un dop de cauciuc negru,rotund,prins tot asa intr-o clema metalica verde.de umblat la mufa aia poti umbla oricand,dar sa nu faci prostia sa scoti clema metalica atunci cand e motorul pornit sau oprit dar cald ca o sa ti-l arunce afara si te oparesti cu lichidul de racire.daca o sa constati ca este bine sa-l schimbi,poti sa-l schimbi si tu dar trebuie sa ai motorul rece,ceva antigel indoit cu apa distilata ca o sa pierzi ceva lichid atunci cand scoti senzorul.ca sa nu pierzi mult improvizezi un dop pana schimbi senzorul.vezi ca senzorul nou(sa iei ceva bun chiar daca dai cu 2-3 sute mai mult) trebuie sa aiba o garnitura de cauciuc,daca nu iei altul care are garnitura noua,ca nu e bine sa folosesti garnitura veche,coapta si fiarta in antigel.daca o sa scoti senzorul vechi sa ai grija sa scoti si vechea garnitura.intai vezi cum merge motorul cand scoti mufa de la senzor,si in functie de rezultat il schimbi,totusi parca relantiul la 900rpm cu motorul cald cu apa ajunsa la 90 grade mi se pare cam mare,la mine spre ex sta la 750 cand e motorul cald la relanti si la 1000 si un pic cand e rece dimineata la prima cheie,bafta multa!
VW POLO 6N, 1.3, ADX, 40 KW , 55CP , 1995 , 5 DOORS
PH-29-AZA
0722.136.759.
YM:azanfireicosmin_21
A face sex la 90 de ani este ca si cum ai incerca sa joci biliard cu o funie.
COSMIN27
2nd gear
2nd gear
 
Posts: 204
Joined: Mon Nov 23, 2009 2:07 pm
Location: BREAZA

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby romi65 » Sun Oct 09, 2011 12:12 pm

se pare ca esti profesionist in polo,sper ca nu te plictisesc intrebarile mele,pentru mine sint foarte importante,am gasit mufa de la lichidul de racire maine am sa o verific.
La prima cheie cind motorul este rece am la relanti 1000rpm apoi cind apa are 90 grade acul coboara doar un pic,daca nu este bine care ar fi cauza si ce as putea face,ar putea avea urmari mai grave,ar putea influenta cresterea consumului ? multumesc mult.:(:(

http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... e002e.jpg/
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby COSMIN27 » Sun Oct 09, 2011 12:57 pm

ei,nu sunt eu profesionist ,doar am furat si am invatat de la cine am putut si eu ,dar incerc acum sa invat la randul meu pe altii ca e bine cand faci bine si cand te ajuta cineva.daca poza care ai afisat-o in ultimul post este de la masina ta,atunci nu pot decat sa iti spun ca asa trebuie sa fie ,asa e si la mine,nu ai un consum exagerat de mare dar nici exagerat de mic,un 6/% sau 6,5% la un mers cuminte nu ai ce sa ii ceri mai mult,are 16 ani masina de acum,ce mai vrei de la ea?curata-i clapeta de acceleratie ,bujii,capac delcou,rotor si pune-filtru de aer nou si sa vezi ca mai scade un pic,SAU ,ia-ti una noua si ai ezolvat problema !.din ceea ce am vazut in poza nu cred ca mai are rost sa mai verifici senzorul de temperatura lichid racire,dar daca tot te-am bagat in boala :lol: merita sa o faci,inveti ceva ,incepi si aplici,daca te mai pot ajuta cu ceva,oricand te ajut cu cea mai mare placere,ai date contact la profil,bafta multa!
VW POLO 6N, 1.3, ADX, 40 KW , 55CP , 1995 , 5 DOORS
PH-29-AZA
0722.136.759.
YM:azanfireicosmin_21
A face sex la 90 de ani este ca si cum ai incerca sa joci biliard cu o funie.
COSMIN27
2nd gear
2nd gear
 
Posts: 204
Joined: Mon Nov 23, 2009 2:07 pm
Location: BREAZA

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby romi65 » Sun Oct 09, 2011 1:04 pm

Da, poza este a mea. Am incercat senzorul de racire deoarece nu mai aveam rabdare pana maine, cand am scos mufa, motorul a inceput sa se inece, sa bolboroseasca, cum am pus mufa inapoi merge perfect!! Deci e bine, am invatat ceva.

Si te mai rog inca ceva daca vrei sa-mi raspunzi la acest topic.... Multumesc!!! :clap:

viewtopic.php?f=50&t=1591

Bujiile si filtrul le-am schimbat, nu am umblat la clapeta si delcou, consumul pe benzina este de 6% iar pe GPL de 7-7,5% la un mers normal, urmaresc asta deoarece sunt navetist. Am sa incerc sa curat clapeta, sa umblu la delcou si rotor.
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby COSMIN27 » Sun Oct 09, 2011 2:10 pm

inseamna ca motorul la relanti sta perfect.si excat cum spui tu trebuie sa faca motorul cand senzorul de temperatura este bun ,adica trebuie sa fie o diferenta cat mai mare intre mersul motorului cu senzorul de temp si mersul motorului fara senzor,daca diferenta este fdestul de mica atunci merita schimbat.
ce mai vrei mai mult de la un consum de 6%???7-8 pe gpl?schimba-i si filtrele,bujiile,fisele bujii,cap delcou,rotor,bobina,sonda lamda,segmenteaza-i motorul si baga ulei cu aditiv pentru ulei motor de la Metabond sa vezi,unde te duce?ca o sa scoti maxim 5,5% si cu un mers sa schimbi vitezele maxim la 2500rpm nu mai mult,asa i-am facut eu la a mea anul trecut,dar e chieltuala mare pentru doar un litru de benzina,insa eu am avut probleme la motor si vrand-nevrand am cumparat toate astea ca nu reuseam sa o pun la punct la sfatul unui mecanic bun... aaa,si daca ii mai cureti si clapeta iar se vede ca scade consumul,dar ca sa inveti sa o cureti ,mai bine sa iti arate careva sau sa furi de la un mecanic cand ti-o curata ,nu e greu de facut dar daca faci ce nu trebuie nu-ti mai sta bine la relanti,da in nas,trage aer fals,...multe riscuri,am postat pe aici pe undeva.curata capacul delcoului,rotorul si bujiile odata la 5000km si sa ai fisele bune si sa vezi ca e bine,bafta!
VW POLO 6N, 1.3, ADX, 40 KW , 55CP , 1995 , 5 DOORS
PH-29-AZA
0722.136.759.
YM:azanfireicosmin_21
A face sex la 90 de ani este ca si cum ai incerca sa joci biliard cu o funie.
COSMIN27
2nd gear
2nd gear
 
Posts: 204
Joined: Mon Nov 23, 2009 2:07 pm
Location: BREAZA

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby romi65 » Wed Jan 11, 2012 4:13 pm

am rezolvato,mi-au pus acel modul care pacaleste calculatorul,ma costat 150 lei,nu mai am probleme.
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby zakimaci » Wed Jan 11, 2012 8:13 pm

si cat ai consum pe gpl?
Image
User avatar
zakimaci
5th gear
5th gear
 
Posts: 1737
Joined: Thu Nov 12, 2009 5:11 pm
Location: Grosswardein

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby robhegyi » Fri Jan 13, 2012 9:11 am

salut, as vrea sa aflu parwrea voastra daca merita de montat gpl. am un vw polo ,motor1.4,16V si consuma in oras 10-11 litri . acest consum este prea mare, sunt decis ca in februarie sa montez instalatia. ce instalatie recomandati? sau ce alte lucruri trebuie luate in consideratie? mersi anticipat de ajutor
vw polo variant,an fabr .2000, motor 1.4, 16V, 75 CP, AUA
robhegyi
Relanti
Relanti
 
Posts: 69
Joined: Mon Jan 18, 2010 8:50 pm
Location: arad

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby romi65 » Sat Jan 14, 2012 5:17 pm

la motorul meu de 1.3 imi ia 7-7,5%, fiind navetist sint foarte multumit.
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby romi65 » Sat Jan 14, 2012 5:31 pm

pentru robhegyi - motorul 1.4 din 2000 al tau este multipunct si te costa in jur de 1800 lei,dar se merita,instalatia mea este de productie italiana 'MARINI' si sint foarte multumit ,la un motor de 1.4 daca este reglata bine la un condus normal de 80-90 km la ora iti ia 9 %., bafta.
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby robhegyi » Sun Jan 15, 2012 3:45 pm

mersi de raspuns, dar dilema mea este in ce masura se uzeaza motorul. Deoarece masina vreau sa o tin cat mai mult posibil. Si daca dupa instalarea pe gpl in 2-3 ani se duce motorul sincer nu am rezolvat mai nimica. As vrea sa aflu de la cei care au gpl in ce masura se uzeaza motorul. Citind pe forum am vazut ca majoritatea au avut cate ceva la motor dupa instalarea gpl. Astept experientele cu gpl:)

mersi anticipat, robert
vw polo variant,an fabr .2000, motor 1.4, 16V, 75 CP, AUA
robhegyi
Relanti
Relanti
 
Posts: 69
Joined: Mon Jan 18, 2010 8:50 pm
Location: arad

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby romi65 » Tue Jan 17, 2012 3:27 pm

am avut gpl pe un passat motor 1.8,timp de 3 ani si nu am avut nici un fel de probleme,acum pe polo la fel nu am nici o problema,nu cred in ideia ca gpl distruge motorul,din contra merge mult mai bine,poate ca mai pierde un pic din putere dar in rest e ok.
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani

senzor de temperatura defect ?

Postby romi65 » Sat Feb 11, 2012 12:52 pm

cine poate sa ma ajute cu un raspuns,cind scot mufa de la senzorul de temperatura motorul se tureaza singur ,cind o pun la loc da sa moara,se ineaca,a mai patit cineva?,care ar fi cauza.multumesc mult.
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby zakimaci » Sun Feb 12, 2012 2:06 pm

Cand scoti mufa nu ai rezistenta si ai amestec mai mare. Ai raspuns si la selalalt topic.

Admisie, bujii, compresii, .....
Image
User avatar
zakimaci
5th gear
5th gear
 
Posts: 1737
Joined: Thu Nov 12, 2009 5:11 pm
Location: Grosswardein

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby garronne » Fri Apr 06, 2012 6:58 pm

baieti...am o nelamurire si eu
am un polo din 97 cu motor de 1.4l pe el AEX
am fost astazi la un service sa imi schimbe o sonda care dadea ulei si tipul care a schimbat.o mi.a zis ca ar merge instalatie GPL clasica...cum era pe dacia pe carburator
oare asa o fi sau tipu` a facut misto de mine? :?:
Polo 6N , 1,4l , 60 CP Valcea \m/
garronne
Relanti
Relanti
 
Posts: 30
Joined: Mon Jan 23, 2012 6:41 pm

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby garronne » Tue Apr 10, 2012 6:52 am

nici un raspuns?....chiar nu stie nimeni daca e posibil? :(
Polo 6N , 1,4l , 60 CP Valcea \m/
garronne
Relanti
Relanti
 
Posts: 30
Joined: Mon Jan 23, 2012 6:41 pm

Re: nu mai merge bine pe benzina decind i-am pus gpl

Postby romi65 » Sat Apr 14, 2012 2:15 pm

da este posibil,eu am asa ceva de un an jumate si merge foarte bine,instalatia a fost luata de pe o dacie .
User avatar
romi65
Relanti
Relanti
 
Posts: 27
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:55 pm
Location: Botosani


Return to Motor

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest